in

Zware regenbuien zorgen voor overlast door het land

Waren we nog een paar dagen geleden (en zelfs gisteren) volop aan het genieten van de zon, en nou lijkt het allemaal voorbij met de pret. De zon is nergens meer te bekennen en stevige regenbuien op verschillende plekken in het land zorgen voor wateroverlast. Straten zijn al onderlopen en het KNMI heeft voor een groot deel van Nederland code geel afgegeven vanwege heftige onweersbuien en veel neerslag.

Zo viel er in Weert zoveel regen in een korte tijd dat de straten al zijn overlopen en de brandweer druk bezig is met het in kaart brengen van de overlast. Het lijkt erop dat Weert niet de enige slachtoffer zal blijven van de heftige regenbuien. Meteoroloog Leander de Wit van Buienradar zegt dat in de loop van de dag de kans op stevige regen- en onweersbuien toe zullen nemen, “Deze buien kunnen lokaal vergezeld gaan met hagel en veel water”.

In het noordoosten en oosten van het land kan er vandaag nog tientallen millimeters regen vallen. Rijkswaterstaat heeft automobilisten gewaarschuwd voor hevige regenbuien en zegt dat de rijstrook zal worden afgesloten als er een plas op de weg blijft liggen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Lufthansa hervat vanaf juli vluchten naar Turkije

Zomervakantie? Je mag naar deze landen