in

Zwangere vrouwen worden gediscrimineerd op de werkvloer

In het laatste vierjaarlijkse rapport concludeert de organisatie dat er sinds 2012 geen verbetering is opgetreden. In totaal hebben 1100 vrouwen, die in de afgelopen vier jaar zijn bevallen, deelgenomen aan het onderzoek.

‘Zwangerschap gerelateerde discriminatie blijft een groot probleem op de Nederlandse arbeidsmarkt”, aldus de raad. “Er moet meer worden gedaan om dit hardnekkige probleem aan te pakken.”

Een op de vijf vrouwen zegt dat ze het vermoeden hebben dat ze waren afgewezen voor een baan omdat ze zwanger waren, een kind hadden of kinderen wilden krijgen, “terwijl één op de vijf specifiek te horen kreeg dat dit het geval was”, aldus het rapport.

Bijna de helft van de ondervraagde vrouwen met een tijdelijk arbeidscontract zei dat hun contract na de zwangerschap niet werd verlengd of niet werd omgezet in een vaste baan. En een kwart van de vrouwen zei ook te vermoeden dat ze geen promotie of loonsverhoging hadden gekregen omdat ze zwanger waren.

Hoewel het probleem wijdverbreid lijkt, wordt het zelden gerapporteerd, “vaak omdat de vrouwen niet beseffen dat ze op dat moment worden gediscrimineerd”, aldus het rapport.

Slechts 11 procent van de ondervraagde vrouwen heeft de discriminatie gemeld bij de relevante autoriteiten.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

FvD leider Thierry Baudet onder vuur na antisemitische berichten in WhatsApp groepen

Buitenlandse donaties aan moskeeën zullen harder worden aangepakt