in

Zullen we even “normaal” doen?

En dan bedoel ik niet het nieuwe normaal van Mark Rutte. Ik bedoel, stop met die onzinnige acties, plunderingen, demonstraties, scheld en vechtpartijen en het oor/veroordelen over anderen onder het mom discriminatie en “BlackLivesMatter”. Ik begreep dat er commentaar was op de hashtag, AllLivesMatter omdat dat afleid van #BlackLivesmatter. Alleen dat al. Mag degene dat even zelf bepalen?

Niet alleen ‘black lives matter’ maar iedereen matters. Wat is de volgende stap? Jij bent zwart dus je “mattert” oh maar je bent zwart en hebt het downsyndroom dus “matter” je toch niet?! Of jij bent blank dus je voorouders hielden slaven (sommige mensen gaan daar blind vanuit) dus jij “mattert” ook niet, maar wat hoor ik nou? Ben je tegen zwarte piet? Dus je bent blank, je voorouders hielden slaven maar je bent tegen zwarte piet. Nou dan “matter” je wel in sommige gevallen maar bij mensen die dan weer anders denken dus niet. Als we zo gaan denken zijn hele bevolkingen, zieken, gehandicapten, gekleurde mensen kansloos want die worden al uitgesloten nog voordat…eigenlijk is iedereen dan kansloos.

Zullen we gewoon weer normen en waarden gaan hanteren in plaats van werkelijk bij alles wat je zegt, waarvan je weet dat het bij anderen hard aan kan komen, je beroepen op de vrijheid van meningsuiting en persvrijheid? Zowel de vvmu als persvrijheid dwingen je niet er gebruik van te maken. Je kan ook gewoon een keer je mond houden en luisteren naar wat een ander je te vertellen heeft voordat je schreeuwt. Zullen we gewoon weer respect opbrengen voor ouderen, mensen beoordelen op hun kwaliteiten, rekening houden met eventuele beperkingen, de onderwijzer weer meester en juf noemen, elkaar niet uitschelden als iemand een andere mening heeft enzovoort.

Zullen we in plaats van elkaar uit laten spelen gewoon één vuist gaan maken tegen de veroorzakers van de grootste ellende? De media en de overheid die al maanden hun stinkende best doen de boel op te jutten tegen elkaar. De coronacrisis heeft alleen maar slechts gebracht maar ook iets goeds. Iedereen met meer verstand dan een pinda heeft namelijk kunnen constateren hoe de Nederlandse overheid faalt in deze crisis en de media manipuleert. Is ook logisch. De overheid betaald bijna een miljard per jaar subsidie aan de main stream media. Deze schrijven dus wat ze in Den Haag willen.

Ik wilde niet mee in de gedachten van de complotdenkers maar wilde ook niet klakkeloos aannemen wat de Nederlandse overheid te melden had. Ik besloot alles te gaan lezen en mijn eigen gezonde verstand te gebruiken. En kwam tot het volgende:
– Hoezo een verplicht mondmasker in het OV maar niet in de supermarkt of andere openbare en publieke ruimtes?
– Hoezo Italië vanaf vijftien juni (beslissing Nederlandse overheid zie Telegraaf eergisteren) veilig terwijl sommige andere media schreven dat Italië verre van veilig is nog?
– Hoezo Turkije met bijna 65 miljoen burgers meer maar minder doden dan in Nederland, niet veilig?

Tot op heden is Nederland het slechtst presterende jongetje van de klas met de grootste mond en in plaats van je af te laten leiden en tegen elkaar op te laten stoken wordt het tijd dat mensen zich massaal aansluiten bij  de protesten. Wat er geleerd is in Nederland van de coronacrisis is dat er verkeerde mensen op de verkeerde plekken zitten in Den Haag en dat het tijd is voor vervanging.

Voor de Turken en anderen met familie buiten Nederland is het meer nog dan voor Nederlandse burgers een onzekere tijd. Voor hun geldt ook, gebruik je gezonde verstand. Volg de landen om Nederland heen qua nieuws. Volg Turken, Marokkanen enzovoort, die toch zijn gegaan. Lees en luister wat ze zeggen en neem je eigen beslissing want die van de Nederlandse overheid en media is onbetrouwbaar.

Nog een laatste opmerking,
#AllLivesMatters

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Tourbussen zullen zich niet aan de coronaregels houden

Geen 1,5 meter regel in vliegtuig : Hoe veilig is het eigenlijk om te vliegen?