in ,

’Zorgverzekering in 13 jaar bijna 75% duurder geworden’

Sinds het nieuwe zorgstelsel in 2006 werd ingevoerd, is de prijs voor iemand die geen gebruik maakt van zijn basisverzekering, met 74% gestegen. Voor wie wel gebruik maakt van de zorg, is de prijsstijging 68%.

Dat blijkt uit vergelijkend onderzoek van onderzoeksbureau Moneyview.

In 2006 werd de zorgverzekering ingevoerd met een no-claim: wie geen gebruik maakte van zorg, kreeg tot maximaal €255 terug. In 2008 werd deze regeling vervangen voor een eigen risico.

De premie voor de zorgverzekering stijgt volgend jaar met gemiddeld 5,6%. Sinds 2006 zijn de premies ieder jaar verhoogd, behalve in 2013 en 2014. Toen ging wel het verplichte eigen risico flink omhoog.

Prijsverschillen

Er is veel verschil tussen zorgpremies, concludeert MoneyView. De duurste naturapolis (waarbij verzekerden alleen bij gecontracteerde zorgverleners hun zorg 100% vergoed krijgen) is maar liefst €28,45 duurder per maand dan de goedkoopste.

Bij restitutiepolissen, waar zorg bij elke zorgverlener wordt vergoed maar een verzekerde de rekening wel soms eerst moet voorschieten, is het verschil tussen de duurste en de goedkoopste €20,60.

Ondanks dat er grote verschillen zijn tussen de prijzen van de polissen, stapt ieder jaar slechts zo’n 6 tot 7% van de Nederlanders over. Meer dan de helft is zelfs nog nooit overgestapt van zorgverzekering.

Bron : De Telegraaf

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Turkije geeft reiswaarschuwingen uit voor Frankrijk

‘Geel vest’-protesten worden gewelddadig in Frankrijk