in

Zorgmedewerkers die positief zijn getest moeten doorwerken

“Deze beslissing druist lijnrecht in tegen ons plichtsbesef en onze sociale functie. Maar er is geen andere optie zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit en de veiligheid van patiënten die aan onze zorg zijn toevertrouwd.”

Een ander ziekenhuis, het Sint Jans Gasthuis in Weert, is begonnen met de bouw van zeven spoedafdelingen, om de verwachte toestroom van coronapatiënten op te vangen. De gebouwen zullen naar verwachting tegen het einde van de week klaar zijn en zullen zowel als wachtkamers, als voor triage en behandeling worden gebruikt.

De vakbond FNV Zorg & Welzijn heeft ook laten weten dat zorgmedewerkers die positief zijn getest op het coronavirus, maar milde klachten hebben, gewoon moeten doorwerken en bestuurder, Elise Merlijn vindt dat ‘bizar voor woorden’. Zo zegt ze n het NOS Radio 1 Journaal, “Ik hoor deze geluiden niet alleen in de ziekenhuizen, maar in de hele zorg, ook bij de wijkverpleging en in verpleeghuizen: mensen die milde klachten hebben en positief getest zijn, wordt toch gevraagd te komen werken. Als je dan weet dat zij aan het werk moeten met de meest kwetsbare patiënten.”

Het gebeurt omdat er een tekort is aan zorgpersoneel en de nood hoog is, “Er is een enorm personeelstekort, een hoog ziekteverzuim, terwijl de zorgvraag juist toeneemt. De druk om de roosters rond te krijgen, is gewoon hoog.” aldus Merlijn.

FNV Zorg & Welzijn heeft al contact opgenomen met een aantal werkgevers in de zorg en de bond nalook binnenkort een gesprek aangaan met minister Van Ark voor Medische Zorg.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Moslim mensenrechtengroep in Frankrijk voelt zich niet meer veilig

Blokhuis roept gezonde 60 tot 69-jarigen de griepprik over te slaan