in ,

Zorgen om E-sigaret beginnen ook in Nederland

Na de ernstige gezondheidsproblemen vanwege elektrische sigaretten in de Verenigde Staten zijn er ook kwalen naar voren gekomen in Nederland.

De NVALT (Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose) heeft deze week een enquête uitgezet onder 1100 leden en binnen drie dagen zijn er al drie meldingen binnen gekomen.

“Het gaat om drie mensen die vooraf geen grote longziekte hadden.” aldus NVALT voorzitter, Leon van der Toorn, die meer meldingen verwacht.

“Een patiënt had e-sigaretten gebruikt van zijn dochter en is heel snel daarna bloed gaan ophoesten, terwijl hij aan zijn longen nog nooit iets gemankeerd had. Een andere oorzaak voor de problemen werd niet gevonden.”

Er zijn nog twee andere gevallen waar de gebruik van een e-sigaret waarschijnlijk de reden is voor soortgelijke problemen.

Het aantal mysterieuze ademhalingsziektes die aan het gebruik van e-sigaretten worden toegeschreven in de Verenigde Staten, was een directe aanleiding voor de enquête. In de Verenigde Staten zijn er al zes mensen overleden aan deze kwalen.

“We hopen door ons onderzoek meer patronen te ontdekken en zo te zien wat er hier aan de hand is”, aldus Van der Toorn. “Het kan zijn dat het om andere problemen gaat. Daarom is er meer onderzoek nodig.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Lekker nazomeren dit weekend

Man rijdt publiek in na ruzie om een paar tientjes