in , ,

Zijn er mensen genezen van het coronavirus?

We lezen iedere dag het aantal stijgende besmettingen en doden van het coronavirus. In Nederland ligt het aantal besmettingen al boven de 300 en zijn er al drie doden gevallen. Klaslokalen zijn leeg, ziekenhuizen sluiten en mensen zijn zich aan het opsluiten in hun huis om het dodelijke virus te vermijden maar is er nog een positieve kant? Er zijn duizenden besmettingen door de hele wereld maar zijn er ook mensen die genezen van het coronavirus?

Wereldgezondheidsorganisatie WHO laat in een verklaring weten dat iemand officieel is genezen als hij of zij geen klachten meer heeft en twee keer negatief is getest op het coronavirus. Er moet ook 24 uur zitten tussen de twee testen in. Het kan drie tot zes weken duren voordat je bent genezen als je zware klachten hebt, maar mensen met milde klachten zijn in het algemeen na twee weken weer als het oude.

Het coronavirus is zeker ernstig, zeker bij ouderen of hele jonge kinderen, maar er zijn ook mensen die zijn genezen. En dat zijn er veel meer dan het aantal mensen dat eraan zijn overleden. Het aantal mensen die aan het virus zijn gestorven zit wereldwijd op 3646 en er zijn inmiddels meer dan 60 duizend mensen genezen. De meeste herstellingen zit in de Chinese provincie Hubei, dit zijn 45.222 mensen. In Iran zijn inmiddels 2134 mensen genezen, in Zuid-Korea 118 en in Italië 589.

Dus er zijn ook heel veel genezingen van het coronavirus, maar terwijl je binnen enkele tellen besmet kan raken, kunnen er weken zitten tussen besmetting met het virus en genezing. dat is ook reden waarom de cijfers van genezingen wat achterlopen op het aantal besmettingen.

©NieuwsOn
Foto : Anadolu Agency

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Turkije lijkt immuun tegen het coronavirus

Engeland zoekt Coronavirus vrijwilligers