in ,

Ziekenhuizen zullen gezonder voedsel aanbieden

Elf Nederlandse ziekenhuizen hebben besloten gezond eten voor patiënten, bezoekers en personeel te promoten vóór de eerder afgesproken datum van 1 januari 2025.

Katriinan sairaala Vantaan Seutulassa 13. huhtikuuta 2018.

In het nationale gezondheidsplan van de overheid, het Nationaal Preventieakkoord, is opgenomen dat de helft van de ziekenhuizen zich moet aanhouden aan een gezondere voedselkeuze in 2025 en dat alle ziekenhuizen dat moeten overnemen in 2030.

De ziekenhuizen hebben nou toegezegd zich te houden aan de eerdere datum van 1 januari 2022.

“Mensen die ziek zijn in het ziekenhuis staan ​​meer open voor de boodschap van gezonder eten”, zegt Mirjam van ‘t Veld, voorzitter van het bestuur van ziekenhuis Gelderse Vallei, tegen omroep NOS. “Gezonder voedsel, dat heel weinig zout bevat, kan patiënten helpen sneller te herstellen en ziekenhuisbedden sneller vrij te maken.” aldus Van ‘t Veld.

Bezoekers worden aangemoedigd om ook hun ongezonde gewoontes te veranderen. zo zullen koolzuurhoudende dranken niet meer verkrijgbaar zijn in ziekenhuizen.

Het Voedingscentrum waarschuwde het voedingsadviesorgaan om ‘gezond eten niet door de keel te dwingen’. “Mensen houden er niet van dat anderen vertellen wat ze wel en niet mogen eten”, zegt woordvoerder Roel Hermans tegen de omroep. “Je hoeft ongezonde voeding niet te verbieden, maar uit onderzoek blijkt dat mensen vaak gaan voor wat het dichtst in de buurt is, dus daar kun je invloed op uitoefenen.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Horeca : Open op 17 januari ‘maatregel of niet’

Duizenden hebben mogelijk niet-gediagnosticeerde kanker of andere ernstige ziekten