in

Ziekenhuizen bereiden zich voor op tweede coronagolf

Niet-urgente afspraken en operaties worden uitgesteld, maar de spoedeisende hulp zal niet worden beïnvloed, zeggen ambtenaren. “We proberen op een veilige manier 20 procent af te scheren”, zegt voorzitter Yvo Roos. “Het verschil met de eerste golf is dat deze meer gecontroleerd is.”

Ernst Kuipers, hoofd van het landelijk patiëntencoördinatiecentrum, zei maandag dat hij verwacht dat het aantal ziekenhuispatiënten deze week uitkomt op 1000 en dat sommige patiënten worden overgeplaatst naar andere ziekenhuizen met meer capaciteit.

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in Nederland bereikte in de 24 uur tot maandagochtend, 4.581, terwijl het aantal ziekenhuispatiënten bijna 900 hebben bereikt, van wie 177 op de intensive care.

Kuipers waarschuwde ook dat, als het aantal nieuwe gevallen niet afneemt, de overheid mogelijk aanvullende maatregelen moet nemen om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Het kabinet heeft vorige week een landelijke sluitingstijd van 22 uur ingevoerd voor cafés en restaurants en, heeft een ‘dringende aanbeveling’ gedaan om mondmaskers te dragen in winkels en openbare gebouwen.

De gemeente Utrecht heeft op donderdag, vrijdag en zaterdag al 22 uur sluitingstijden ingevoerd voor nachtwinkels en supermarkten om de alcoholverkoop in de late avonduren terug te dringen. Ook zijn sommige parken in de stad vanaf 22 uur gesloten.

“We hopen dat jonge mensen zich verantwoord zullen gedragen”, zei burgemeester, Peter den Outsten. “Ze moeten meehelpen om het virus onder controle te houden of er zullen andere ‘draconischer maatregelen’ worden opgelegd.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Nederland heeft geen Remdesivir meer om coronapatiënten te behandelen

Marechaussee schiet man die met mes dreigt op Schiphol