in

Ziekenhuis Amsterdam opent derde ICU om stijging van coronapatiënten op te vangen

Intensive care-afdelingen worstelen nog steeds met de grootste toestroom van patiënten sinds de piek van de eerste coronagolf.

Woensdag zijn er 9504 coronagevallen gemeld door het RIVM, waarmee het gemiddelde van de afgelopen week is gedaald naar 9.476. Een week geleden waren er gemiddeld meer dan 11 duizend gevallen.

Nog eens 289 patiënten werden met Covid-19 in het ziekenhuis opgenomen, terwijl het totale aantal licht is gedaald van 2761 naar 2714. De bezetting op de intensive care nam echter toe van 684 naar 712. Er zijn 54 coronapatiënten naar de IC overgebracht, het hoogste cijfer voor één dag sinds 9 april.

Het OLVG ziekenhuis in Amsterdam heeft woensdagochtend een derde intensive care afdeling geopend om de zware druk op de twee reguliere voorzieningen te verminderen. De extra unit bevindt zich in stadsdeel Oost.

Uit de laatste weekcijfers van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) blijkt dat de afgelopen week slechts de helft van het aantal operaties heeft plaatsgevonden dan gepland, terwijl 29 procent van de ziekenhuizen zei dat ze enkele kritieke geplande operaties zouden moeten annuleren, gedefinieerd als veronderstelde operaties.

Het aantal verwijzingen vanuit dokterspraktijken lag 78 procent onder het normale niveau. “Het lange kerstweekend was mede verantwoordelijk voor dat laatste cijfer”, aldus de NZa.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Duitsland registreert de hoogste aantal dagelijkse coronadoden

Mark Rutte : Blijf thuis met Oud & Nieuw