in

Zeven parlementsleden treden af bij de Britse Labour Party

Een groep van zeven parlementsleden heeft ontslag genomen van de Britse Labour Party, en zal nu in het parlement zitten als onafhankelijke wetgevers.

Het besluit om de oppositiepartij te verlaten, werd maandagochtend bekend gemaakt tijdens een persconferentie van de aftredende parlementsleden Chuka Umunna, Luciana Berger, Chris Leslie, Angela Smith, Mike Gapes, Gavin Shuker en Ann Coffey.

Berger zei dat de Labour-partij ‘institutioneel antisemitisch’ was geworden, eraan toevoegend dat ze zich schaamde om een deel uit te maken van deze partij.

Leslie, van zijn kant, zei dat de partij is gekaapt door de ‘machinale politiek van de harde links’.

Hij ging verder met, “Het is onverantwoordelijk om partijleider Jeremy Corbyn toe te staan om premier te worden.” En beschuldigde het leiderschap van de Labour Party van het naleven van een “enge en achterhaalde ideologie”.

“Aan hen verdeelt de wereld zich tussen onderdrukkers en onderdrukte [en] klassenvijanden, terwijl de moderne wereld in werkelijkheid ingewikkelder is dan dit.” zei hij.

Ook Shuker is van mening dat de nieuwe onafhankelijke groep “niet denkt dat elk probleem in de wereld is gemaakt door het Westen”.

Shuker zei ook dat de politieke partijen van de natie “verbroken” waren en dat er “een volledige afwezigheid van leiderschap” was toen het land het, het meest nodig had.

“De Labour-partij heeft het Britse publiek, hun hoop en hun ambities, de rug toegekeerd.” voegde hij eraan toe.

Gapes zei ondertussen dat hij “ziek” was door het vermeende antisemitisme binnen de partij en “woedend” dat het Labour-leiderschap het vertrek van het Verenigd Koninkrijk in de EU vergemakkelijkte.

“Jeremy Corbyn en de mensen om hem heen staan aan de verkeerde kant bij zoveel internationale kwesties, van Rusland tot Syrië en Venezuela.” aldus Gapes.

Umunna, een van de zeven aftredende parlementsleden, zei, “De politiek is verbroken. Het hoeft niet zo te zijn. Laten we het veranderen.”

In reactie op de aftredingen zei Corbyn dat hij “teleurgesteld” was dat de vertrekkende parlementsleden zich niet in staat hadden gevoeld om te blijven werken voor beleid dat tijdens de verkiezingen van 2017 “miljoenen had geïnspireerd”.

Het aantal vertrekbewegingen brengt het totale aantal zetels van de belangrijkste oppositiepartij terug tot 249 van een eerdere 256, terwijl het totale aantal onafhankelijke parlementsleden in de vergadering is verhoogd naar 15.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

‘Verleden van migranten moet meer nadruk krijgen in geschiedenisles’

Islamitische scholen scoren wederom het hoogst!