in

Zeven jaar cel voor overvallers diamantenroof in 2005

Vier mannen, gearresteerd in Spanje en Amsterdam in 2017 in verband met een enorme diamantoverval op Schiphol in 2005, zijn door rechters in Haarlem tot zeven jaar gevangen veroordeeld.

Een zevende man, naar verluidt de hersenen achter de grootste roofoverval in Nederland, stierf voordat hij voor de rechter kon komen, aldus de Telegraaf, die live vanuit de rechtszaal rapporteerde.

De diefstal vond plaats op 25 februari 2005 toen gewapende overvallers, verkleed als personeel van de KLM, een gepantserde auto kaapten in een veilige buurt van Schiphol en onverharde diamanten stalen die naar schatting meer dan 72 miljoen dollar waard waren. De diamanten stonden op het punt om in een vliegtuig te worden geladen en naar België te worden gevlogen.

De zeven daders, allemaal Nederlanders, werden in januari 2017 gearresteerd na een tip.

De langste straf, zeven jaar, ging naar Errol H. V., naar verluidt de organisator van de overval en bestuurder van de geldtransportwagen. Brian D., waarvan gezegd wordt dat hij de medeorganisator was, werd tot zes jaar gevangenisstraf veroordeeld.

KLM-medewerker Ramazan N., die de bende van binnenuit hielp, werd tot vijf jaar veroordeeld en een andere man kreeg een straf van 3,5 jaar. Twee mannen werden niet schuldig bevonden.

Een deel van de diamanten buit werd teruggevonden in een vluchtauto, maar er ontbreekt nog steeds een deel met een geschatte waarde van 43 miljoen aan edelstenen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

’Apothekers verkopen geneesmiddelen aan buitenland’

De A4 bij Leiderdorp gevaarlijkste snelweg in Nederland