in

Zendmasten in Nederland worden verbrand, maar waarom?

Brandstichters hebben de afgelopen dagen minstens zes telecommunicatiemasten in brand gestoken in Nederland. Er wordt vermoed dat er verband is met complottheoretici die beweren dat de pandemie van het coronavirus is veroorzaakt door de uitrol van 5G-diensten.

Nederlandse mobiele telefoonaanbieders hebben de terrorismebestrijdingseenheid NCTV gewaarschuwd voor de branden, die in kabels op maaiveld lijken te zijn ontstaan. De tekst ‘Fuck 5G’ was met spuitbussen gespoten op de locatie van één brand in Deurne in Noord-Brabant.

De NCTV zei in een verklaring dat protesten over telecommasten niet nieuw zijn, maar dat dit soort ‘extremistische’ acties een ‘zorgwekkende ontwikkeling’ is, “We hebben nauw contact met de politie en providers en volgen de situatie.” aldus de NCTV.

De Nederlandse vereniging van telefoonaanbieders Monet heeft de brandstichting beschreven als ‘onaanvaardbaar’ en wijst erop dat het telecommunicatienetwerk essentieel is om de hulpdiensten te kunnen waarschuwen en dat ziekenhuizen en verpleeghuizen kunnen communiceren.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Komt er een versoepeling in de Corona-maatregelen?

China bevestigt 99 nieuwe coronavirus besmettingen