in

Zakenreisburea BCD schrapt 3000 banen

Het bedrijf is zwaar getroffen door de coronacrisis, die zakenreizen vrijwel heeft stopgezet en videoconferenties heeft gestimuleerd boven persoonlijke bijeenkomsten.

De omzet daalde op het hoogtepunt van de crisis met 99 procent en Fentener van Vlissingen verwacht dat de omzet over het hele jaar, nog eens met 75 procent zal dalen. Het bedrijf is de derde grootste ter wereld achter American Express en CWT, met een omzet van 16 miljard dollar aan zakenreizen vorig jaar.

Fentener van Vlissingen zei dat hij verwachtte dat het bedrijf in 2022 geen verlies meer zou maken, en het jaar daarop weer een kleine winst zou maken. BCD boekt ongeveer 70 procent van zijn omzet in de Verenigde Staten.

“De markt voor zakenreizen keert terug, maar het wordt anders”, zegt Fentener van Vlissingen tegen de krant. “Er zullen meer mensen thuis werken en er zullen meer videoconferenties zijn.”

“Een onderzoek onder onze klanten toonde aan dat er bedrijven zijn die minder zullen reizen, en bedrijven die meer zullen reizen, zoals farmaceutische bedrijven.” voegt hij toe.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Alle 17-jarige meisjes krijgen dienstplichtbrief

President Erdogan : Terreur bedreigt de moslimgemeenschap van binnenuit