in

YTB komt met een programma voor ondersteuning voor Turken in het buitenland

Het YTB (Gemeenschap Turken in het Buitenland) Diaspora Covid-19 Programma voor ondersteuning en samenwerking zal Turken en NGO’s in het buitenland ondersteunen in hun benodigheden. Nieuwe ideeën en projecten met betrekking tot de strijd tegen de epidemie zullen worden uitgevoerd.

Diaspora Covid-19 Programma voor ondersteuning en samenwerking is een initiatief door het voorzitterschap van de Turken in het buitenland en aanverwante gemeenschappen (YTB). Met het aangekondigde programma wil het TYB bijdragen aan de wereldwijde strijd tegen de uitbraak van het nieuwe coronavirus (Covid-19) die voor het eerst in ontdenkt in de stad Wuhan in China afgelopen december en in korte tijd de wereld heeft getroffen. In dit kader zullen, samen met de Turkse burgers die in het buitenland wonen en de niet-gouvernementele organisaties die door YTB zijn opgericht, modellen voor epidemische samenwerking worden ontwikkeld en zullen Turkse burgers bijdragen aan vrijwilligersactiviteiten en campagnes in hun landen tegen de epidemie.

Doelgroep:

Het is niet de bedoeling dat alleen Turken in het buitenland zullen profiteren van de activiteiten en campagnes waar ondersteuning voor wordt gevraagd. Het feit dat de uit te voeren onderzoeken gericht zijn op iedereen die hulp nodig heeft in het land van aanvraag, zal het steunpercentage voor aanvragen verhogen.

Hulpactiviteiten zullen worden ondersteund

Het nieuwe programma ondersteunt bewustmakingscampagnes tegen de Covid-19-uitbraak en ondersteunt activiteiten voor mensen die een extra steun in de rug nodig hebben als gevolg van het virus. Zo zullen vrijwilligers die mondmaskers en desinfecterende middelen produceren ondersteuning ontvangen.

Moeilijk te leveren maskers, vloeistofdichte overalls, beschermend gelaatsschermen, desinfectiemiddelen, enz. Vrijwilligersactiviteiten voor de productie van gezondheidsproducten en hygiëneproducten zonder winstoogmerk behoren ook tot de te ondersteunen activiteiten. Resident studenten die niet kunnen terugkeren naar Turkije als gevolg van de epidemie, toeristen, evenals vrachtwagenchauffeurs zullen ondersteuning ontvangen in levensbehoeften en huisvesting. Ook zullen ondersteunde activiteiten voor werkers in de gezondheidszorg worden bijgestaan.

Ondersteuning bij installatie en ontwerp van campagnes

In het kader van het programma, dat grafische ontwerp- stem- en montageondersteuning zal bieden voor campagnes tegen de epidemie, zullen ook nieuwe ideeën en projecten met betrekking tot de strijd tegen de epidemie worden uitgevoerd.

Aanvragen Online

Alle aanvragen kunnen worden ingediend via het aanvraagformulier dat is gepubliceerd op de officiële website van YTB (www.ytb.gov.tr) Ook kan je een aanvraag indienen via e-mailadres info@ytb.gov.tr. Als resultaat van de evaluatie die tijdens het eerste gesprek is gemaakt, zullen de geschikt geachte werken worden ondersteund door YTB. Activiteiten en campagnes waarbij om ondersteuning wordt verzocht, zijn erop gericht iedereen te helpen die hulp nodig heeft in het land van aanvraag.

Welke activiteiten zullen worden ondersteund?

De geplande activiteiten in het kader van YTB Diaspora Covid-19 Support and Cooperation Program zijn als volgt:

-Bewustmakingscampagnes tegen de Covid-19-uitbraak

-Hulpacties voor iedereen die het nodig heeft als gevolg van de epidemie

-Vrijwilligersactiviteiten in verband met de productie van producten voor gezondheid en hygiëne zonder winstoogmerk

-Educatieve, vermakelijke en leuke media-inhoud produceren om ‘thuis isolatie’ tijd productief te benuttigen

-Verblijf en levensbehoefte steun aan studenten, toeristen, vrachtwagenchauffeurs, e.d. die niet terug kunnen keren naar Turkije als gevolg van het coronauitbraak

-Ondersteunende activiteiten voor gezondheidsmedewerkers in het land

-Activiteiten om het algemene moreel in het land te verhogen

-Grafische, ontwerp-, voice-over- en montageondersteuning voor campagnes die strijden tegen de epidemie

-Nieuwe ideeën en projecten ter bestrijding van de epidemie

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Mark Rutte roept moslims op om thuis te blijven tijdens de Ramadan

Lenteweer blijft nog even doorgaan