in

YouTube wil meer eigen content gratis aanbieden

YouTube wil meer eigen programma’s gratis aanbieden. De content die nu alleen bij de betaalde versie van YouTube is te zien, moet zo een groter publiek bereiken.

De verandering moet in 2020 ingaan, maakte YouTube bekend. Video’s die nu nog exclusief voor YouTube Premium zijn, zijn dan gratis met reclames voor gewone YouTube-gebruikers te bekijken.

YouTube Premium
De betaalde dienst YouTube Premium, dat sinds eind augustus ook in Nederland beschikbaar is, kost 12 euro per maand. Het abonnement biedt naast advertentievrij YouTube-video’s kijken ook toegang tot de muziekdienst YouTube Music en YouTube Originals.

Ook kunnen gebruikers van YouTube Premium video’s opslaan om ze offline te bekijken en video’s op de achtergrond afspelen terwijl ze in andere apps zitten. Het aantal abonnees op YouTube Premium, dat beschikbaar is in 29 landen, is niet bekend.

Netflix en Amazon Prime
YouTube ontwikkelt al drie jaar eigen videoseries voor zijn betaalde versie. Dat lijkt enigszins op de strategie van Netflix en Amazon Prime Video, maar YouTube zegt niet direct met die videodiensten te concurreren.

“Wij doen iets heel anders. We investeren in YouTubers die al succes hebben en proberen hen te helpen nieuwe dingen te maken. Daarnaast maken we enkele topseries, zoals Cobra Kai, en spelen we in op genres die al populair zijn”, zei YouTube-manager Neil Mohan onlangs tegen Bright.

Bron : RTL Nieuws

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Banen weg bij KPN

Studente (23) in Amsterdam geraakt door kogel tijdens Netflixen