in

YouTube verwijdert video’s met verkeerde informatie over coronavaccins

YouTube, de populaire site voor het delen van video’s, heeft sinds oktober meer dan 30 duizend video’s verwijderd die verkeerde informatie bevatten over coronavaccinaties, aldus de woordvoerder van het bedrijf donderdag.

De video’s bevatten uitspraken over de vaccinaties “die in tegenspraak zijn met de lokale gezondheidsautoriteiten of de Wereldgezondheidsorganisatie”, aldus Elena Hernandez in een verklaring.

“In totaal hebben we sinds februari 2020 meer dan 800 duizend video’s verwijderd met betrekking tot gevaarlijke of misleidende informatie over het coronavirus”, voegde ze toe.

Het bedrijf beloofde oktober vorig jaar alle video’s te verwijderen die in strijd zijn met de lokale gezondheidsautoriteiten of de Wereldgezondheidsorganisatie.

Ook Facebook en Twitter hebben soortgelijke maatregelen genomen om misleidende informatie over de coronavaccinaties te voorkomen.

Coronavaccins zijn effectief in het voorkomen van coronabesmettingen, vooral ernstige ziekte en overlijden, maar sommige anti-vaccinactivisten ondermijnen de vaccinatie en beweren dat de prikken dodelijk zijn.

Volgens gegevens van het Our World in Data-project van de Universiteit van Oxford zijn wereldwijd meer dan 325,5 miljoen vaccindoses toegediend.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Hugo de Jonge : Nederland gaat door met gebruik van AstraZeneca-vaccin

Sterftecijfer ziet een daling in maart