in

You’re fired : Donald Trump verliest

Met de winst in Pennsylvania komt Biden op 273 kiesmannen en dat is genoeg om gekozen te worden tot de 46e president van de Verenigde Staten.

Reacties beginnen binnen te komen van politieke leiders over de hele wereld, “Goed dat we eindelijk enkele duidelijke cijfers hebben. We kijken ernaar uit om met de volgende Amerikaanse regering samen te werken. We willen investeren in onze samenwerking voor een nieuw transatlantisch begin, een nieuwe deal.” schrijft Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Heiko Maas op Twitter.

Ook de president van Zimbabwe, Emmerson Mnangagwa feliciteert Joe Biden met zijn overwinning, “Zimbabwe wenst u veel succes bij het leiden van het Amerikaanse volk. Ik kijk ernaar uit om met u samen te werken om de samenwerking tussen onze twee landen te versterken.”

Frankrijk verwelkomt de Verenigde Staten weer terug, “Felicitaties aan Joe Biden en Kamala Harris voor hun verkiezing! Terwijl we op het punt staan de 5e verjaardag van de Overeenkomst van Parijs te vieren, symboliseert deze overwinning onze behoefte om meer dan ooit samen te werken met het oog op de klimaat noodsituatie.” schrijft Burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo.

Joe Biden is van plan een groot deel van de dag met zijn gezin door te brengen in zijn huis in Wilmington, Delaware, waar ook wordt verwacht dat hij oproepen zal beantwoorden van oude bondgenoten en wereldleiders.

Zijn overwinningstoespraak voor vanavond is geschreven, maar hij zal tot het einde nog aanpassingen maken.

Mensen zijn massaal de straten op in Washington, DC, vlakbij het Witte Huis om de overwinning van Biden te vieren, of misschien zelfs om te vieren dat Donald Trump heeft verloren.

In een straat in de buurt van het Witte Huis die bekend staat als “Black Lives Matter Plaza” – dat een plaats van samenkomst en demonstraties is geworden – legden de camera’s van CNN de menigte vast die feest vieren.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Nog twee verdachten opgepakt in onderzoek bedreigingen Emmauscollege

9 keer is scheepsrecht : Man voor 9de keer betrapt voor rijden zonder rijbewijs