in

Wordt het te koud in Nederland?

Afgelopen weekend kon je op bepaalde plekken in Nederland schaatsen, maar is het al echt winter? Sneeuw, ijs, wat kunnen we verwachten? Volgens het weer bericht het mogelijk dat het de komende week veel kouder wordt en dat de kou het deze keer ook wat langer zal volhouden.

Winter Snow Cold Man Guy People Blizzard Walking

“Het Europese weermodel berekent dat het vanaf dit weekend koud wordt, het Amerikaanse weermodel houdt het op zachter weer”, aldus Marc de Jong van Buienradar, in een niet echt duidelijk reactie, tegen RTL Nieuws.

Maar waarom kan zelfs een weerstation een duidelijk antwoord geven op, krijgen we koud weer of niet? Dat komt door een lagedrukgebied dat nu nog boven de Atlantische Oceaan ligt. De lagedrukgebied komend weekend bij ons voorbij trekken, maar zo zegt de Jong, “Het maakt veel uit voor de kou, waar precies dit gebied voorbij trekt”.

“Een lagedrukgebied draait tegen de klok in”, zegt De Jong tegen RTL. “Dat betekent dat als het gebied net ten zuiden van ons land ligt, je wind uit het oosten of noorden krijgt. Die lucht is veel kouder dan lucht uit het westen.”

We zullen ook voor vrijdag, niet echt duidelijkheid hebben over hoe koud het zal worden. De Jong benadrukt dat de weermensen wel erg onrustig zijn over de komende temperaturen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Duitsland belooft alle bewoners tegen het einde van zomer te vaccineren

Persconferentie Mark Rutte en Hugo de Jonge : Verlenging van coronamaatregelen?