in

Wordt de avondklok met drie weken verlengd?

De ministers zijn van plan om de avondklok met nog eens drie weken te verlengen. Maar bronnen melden dat kappers wel weer mogen openen vanaf 1 maart en ook middelbare scholen mogen weer open voor beperkt onderwijs.

Ministers en gezondheidsdeskundigen van de regering kwamen zondag bijeen in de ambtswoning van premier Mark Rutte om de volgende stappen in de coronastrategie te bespreken, aangezien het aantal positieve tests weer drie dagen op rij zijn gestegen.

Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge zullen dinsdag een persconferentie houden om de laatste situatie te schetsen. Zowel de lockdown als de avondklok zouden op 2 maart aflopen.

Zoals verwacht stemden senatoren vrijdag voor de spoedwet om de avondklok in de wet te verankeren, na het juridische gekibbel van vorige week.

Ondertussen zei De Jonge dat de miljoenste coronavaccinatie zondag is gegeven, en dat nu zo’n 154.400 mensen beide doses hebben gehad. “Hoe sneller we verder gaan, hoe sneller we weer normaal worden”, schreef De Jonge op Twitter.

Volgens het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding is inmiddels zo’n 4,5 procent van de Nederlandse bevolking gevaccineerd, waarmee Nederland net boven België, Duitsland en Spanje ligt.

Nederland was het laatste land in Europa dat begon met het vaccineren, en kreeg zware kritiek omdat het niet snel genoeg reageerde op veranderingen in de beschikbaarheid van vaccins.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Onderzoek naar uit de lucht gevallen vliegtuigonderdelen

Politiebonden ondernemen actie : Geen boetes voor kleine overtredingen