in

Worden mondmaskers ook verplicht in Nederland?

Het kabinet zal de komende dagen besluiten of het gebruik van gezichtsmaskers buiten de zorg kan of moet worden uitgebreid, vertelde premier Mark Rutte woensdagmiddag tijdens een korte persconferentie.

“Ik begrijp de frustratie en we zullen zo snel een besluit nemen over maskers.” aldus Rutte, “We onderzoeken het gebruik van gezichtsmaskers in het openbaar vervoer en door kappers, maar het probleem moet heel zorgvuldig worden bekeken.”

Nederland heeft zich tot dusver verzet tegen de oproep om maskers buitenshuis verplicht te stellen, met het argument dat prioriteit moet worden gegeven aan gezondheidswerkers omdat er onvoldoende beschermingsmiddelen zijn.

Minister van Volksgezondheid, Hugo de Jonge vertelde verslaggevers dat de vraag naar maskers wordt voldaan, “Maar dat komt omdat we ze gebruiken volgens de aanbevelingen van het volksgezondheidsinstituut. Gezondheidszorg moet altijd prioriteit hebben.”

Gevraagd naar berichten in de media dat ambtenaren advies negeren om meer maskers te kopen, zei De Jonge dat suggesties altijd worden opgevolgd, “Maar soms voldoen de maskers niet aan de normen of worden ze verkocht voor belachelijke prijzen, of bestaat het bedrijf niet.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Arts Duitsland noemt homoseksualiteit en transseksualiteit ziektes

Donald Trump zegt dat het coronavirus zal ‘verdwijnen’