in

Woonwagenbewoners zetten strijd voort en strijken neer in Den Haag

De woonwagenbewoners die donderdagmiddag nog het Rijswijkse landgoederenzone bezet hielden, zijn vrijdagochtend neergestreken in de Haagse wijk Wateringse Veld. De groep moest in 2002 vertrekken van de Leyweg in dezelfde stad om plaats te maken voor nieuwbouw. Sindsdien trekken ze van plaats naar plaats omdat ze nergens echt welkom zijn.

De bewoners hadden hun wagens en tenten donderdag in Rijswijk opgeslagen. Vervolgens gingen zij in gesprek met burgemeester Michel Bezuijen. Die stelde een ultimatum: de woonwagenbewoners moesten vrijdagochtend voor 10.00 uur van het terrein af zijn. Daar hebben zij zich aan gehouden en nu bezetten de bewoners een nieuwe plek in Den Haag, zo meldt Omroep West. Ze zetten daarmee hun actie voor meer woonwagens binnen de stad voort.

Afgelopen juli zei minister Ollongren dat gemeenten meer ruimte moeten bieden aan woonwagenbewoners en dat het gevoerde uitsterfbeleid niet meer mag.

Donderdagavond werd er in de Tweede Kamer gedebatteerd over de woonwagenkwestie. Het merendeel van de Kamerleden wijt kraakacties aan jarenlange onrechtvaardige behandeling van kampbewoners. Zij veroordelen dan ook niet de illegaal opgetuigde kampen, maar vinden dat het gemeentelijk beleid tekortschiet.

Kamerleden spraken tijdens het debat over 34 ’actielocaties’ in Nederland waar stukken grond worden ingepikt. Het ministerie kan die cijfers vooralsnog niet bevestigen.

Bron : De Telegraaf

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Uber-app krijgt noodknop om 112 te bellen

Turkije: Wij kunnen bewijzen wie verantwoordelijk is voor lot Khashoggi