in ,

Woningtekort in Nederland : Er moeten 845 duizend nieuwe woningen worden gebouwd

Er moet in de komende tien jaar, 845 duizend nieuwe woningen gebouwd worden om de huidige woningnood in Nederland te verbeteren, zo blijkt uit een nieuw rapport over de staat van de Nederlandse woningmarkt voor het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Er is momenteel een tekort van ongeveer 331 duizend woningen, hoewel er vorig jaar meer dan 80 duizend woningen zijn toegevoegd aan de woningvoorraad van het land, volgens het rapport.

Er staan voorstellen voor de bouw van 837 duizend nieuwe woningen in de pijplijn, maar zo’n 30 procenten van deze plannen zal nooit worden gerealiseerd, “Het is cruciaal dat rijk en gemeente, ontwikkelaars, woningcorporaties en brancheverenigingen nauw samenwerken om de plannen af te ronden.” aldus het ministerie.

Met name starters en mensen met een gemiddeld inkomen vinden het moeilijk om een huis te kopen vanwege het gebrek aan keuze tegen betaalbare prijzen.

In 2013 waren de eerste kopers goed voor 48 procent van de huizenmarkt, maar tegen 2019 is dit flink gedaald met zestien procent naar 32 procent, vertelde minister van Binnenlandse Zaken, Kajsa Ollongren aan parlementsleden in een briefing.

©NieuwsOn
Foto : Wikipedia

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Corona : Stijging in aantal IC opnames

Drugsgebruik afgenomen in Amsterdam tijdens de lockdown