in

WK-droom volleybalvrouwen voorbij

@volleybaldames Twitter
Bron : @volleybaldames Twitter

De droom van goud van de Nederlandse volleybalsterren is jammer genoeg voorbij. De dames verloren in de halve finales met 1-3 (22-25, 28-26, 19-25, 23-25) van Servië.

De Oranje dames kunnen nu nog alleen maar hopen op brons tegen China of Italië.

Nederland heeft eerder tegen Servië gespeeld en gewonnen dit toernooi, maar de Europees kampioen speelde die dag zonder sterspeelster Tijana Boskovic. En het bleek dat de 1,93 meter lange speelster van Eczacibasi Vitra Istanbul, al het verschil maakte. Boskovic werd constant gezocht en imponeerde met smashes van ruim 95 kilometer per uur.

De eerste set van Oranje was matig. Servië sloeg mede dankzij goed werk van Boskovic en Brankica Mihajlovic al snel een gat van vier punten en kwam daarna niet meer in de problemen, maar in de tweede set toonden de Nederlandse dames haar klasse. Ze vochten hun weg van 16-20 naar 24-21 en misten vier setpunten, maar pakten toch de set.

Het zag er even goed uit voor Nederland en Servië leek van slag. Oranje liep in de derde set uit naar 11-8, maar kwam er in de slotfase toch niet meer doorheen. Servië was de regerende ploeg in de rally, won de set en kwam in de vierde direct op 6-2.

Bron : NOS Sport
Foto : Twitter @volleybaldames

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Apple neemt Asaii over

Duizenden mensen rijden rond met rijbewijs dat niet meer geldig is