in

Wisselvallig weer op komst

Het is nog vrij kil weer voor eind november, maar het einde komt in zicht. Vanaf woensdag vindt een omslag plaats. ,,Het is dan tijd om de regenradar te raadplegen”, zegt weervrouw Diana Woei van Weerplaza. De laatste dagen van november verlopen erg mild en wisselvallig.

Sinds 20 november is het veelal kouder geweest dan het normaal hoort te zijn eind november. ,,De gebruikelijke maximumtemperatuur van 8 graden werd alleen op vrijdag 23 november in het zuiden van het land gehaald”, weet Woei. ,,Dit weekend verliep waterkoud met overwegend veel bewolking en maximaal 5 graden.”

Ook komende dagen voert een oostelijke stroming eerst nog koude lucht aan. Morgen bepalen wolken ook nog het weerbeeld, net als vandaag en gisteren. Woei: ,,Het blijft wel op de meeste plaatsen droog, alleen in het zuiden van het land valt er eerst lokaal mogelijk een beetje regen of motregen. Het wordt ‘s middags 4 tot 6 graden en voelt het door de noordoostelijke wind kil aan.”

De wind zwakt later op de dag af.In de nacht naar dinsdag is het vrijwel windstil en klaart het soms op. Tijdens opklaringen is landinwaarts kans op lichte vorst en gladheid.

Koud van start
Dinsdag gaat de dag koud van start en rustig. De zon komt eindelijk weer eens af en toe tevoorschijn. Het blijft ook tot de avond droog. Toch is het met hooguit 5 graden nog aan de koude kant voor de tijd van het jaar. De wind draait naar het zuidoosten neemt iets in kracht toe, maar meer dan windkracht 3 of 4 wordt op de dinsdag niet verwacht.

In de loop van de avond neemt de bewolking toe en tegen middernacht volgt in Zeeland regen. ,,Vanaf woensdag komt het weer steeds meer onder invloed van een westelijke stroming. Daardoor stijgt de temperatuur, maar tegelijkertijd wordt het ook onbestendig”, meldt Woei.

Op woensdagochtend valt er plaatselijk een beetje regen of motregen. Verder zijn er overdag vaak droge momenten. ,,De temperatuur loopt op woensdagmiddag uiteen van 5 graden in Groningen tot 9 in Zeeland en daarmee is milde lucht vooral het zuiden van het land binnengedrongen.”

Ronduit zacht
Donderdag en vrijdag is het in het hele land ronduit zacht met maxima van 10 tot 12 graden. Wel waait er een stevige zuidwestelijke wind, windkracht 6 aan zee. Ook zien de meteorologen wisselende wolkenluchten met soms een paar buien. ,,De regenradar heb je dan nodig om te kijken of je droog of met regen de oversteek naar je werk of andere plaats van bestemming kunt maken”, aldus Woei.

Komend weekend blijft de temperatuur aan de hoge kant. De gebruikelijke middagtemperatuur voor begin december bedraagt 7 graden. Naar verwachting wordt het ongeveer 9 graden. ,,Tot pakjesavond lijkt het vrij mild te blijven. Alleen is het wel wisselvallig met nu en dan een bui maar er zijn ook droge perioden.”

Bron : AD

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Halalhypotheken rukken op. Komen ze ook in Nederland?

Nederlandse drugshandel overspoelt België