in

Winkeliers bezorgd om toename gewapende overvallen

Violent Crime Pistol Leave Hand Security Gun

Detailhandel Nederland heeft geconstateerd dat er een toename is in het aantal gewapende winkelovervallen. De overvallen zijn in de eerste acht maanden van 2019, gestegen met 8 procent, ten opzichte van vorig jaar.

Bert van Steeg, adjuct-directeur van de belangenvereniging van winkeliers, zegt in De Telegraaf, dat dit nog maar het begin is en maakt zich zorgen om de ‘donkere maanden’, “Dat is de periode oktober tot en met december waarin we te maken krijgen met de meeste misdrijven.”

Het aantal overvallen vorig jaar stond op, 172, maar volgens de cijfers van Detailhandel Nederland waren er dit jaar tot en met augustus 186 overvallen.

Terwijl we een stijging hebben gezien in grote steden, zoals Amsterdam, Den Haag, Eindhoven en Tilburg, zien we tegelijk een lichte daling in Rotterdam van 96 overvallen, naar 81.

Landelijk overvalcoördinator van de politie, Jos van der Stap begrijpt de bezorgdheid van de winkeliers en zegt dat de overvallen top prioriteit heeft van de politie, “Dat het toeneemt, kan ik niet ontkennen, maar het is absoluut nog een high impact crime die onze volle aandacht heeft.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Opvanghuizen voor slachtoffers van huiselijk geweld zitten vol

Gewonden bij opening nieuwe Media Markt