in ,

Wilders tweet “IC’s vooral bezet door Mohammed en Fatima die onze taal niet spreken”

Wilders gelooft dat voornamelijk “patiënten met een niet-westerse achtergrond die de Nederlandse taal niet helemaal machtig zijn op onze IC’s” liggen, en zou graag willen dat het kabinet hem even uitlegt waarom dit is. “Waarom wordt dit verzwegen? En wat betekent dat voor de maatregelen? Alle moskeeën dicht en horeca weer open?” vraagt hij op Twitter.

En hij krijgt zeker antwoord op zijn vragen. Politici van regeringspartijen D66 en CDA en oppositiepartijen SP, PvdA, GroenLinks en Denk reageren allemaal één voor één, en ze zijn allemaal verontwaardigd over de Tweets van de PVV-leider.

“Dat je over de rug van mensen die op de intensive care liggen nog verdeeldheid probeert te zaaien. Racistische drek.” schrijft PvdA-leider Lodewijk Asscher op Twitter, “Elke dag werken Henk, Ingrid, Mohammed en Fatima zich een slag in de rondte in onze ziekenhuizen. Voor álle patiënten.” en D66-fractievoorzitter Jetten zou graag willen dat er zou worden gekapt met “tegen-elkaar-opzetten-tweets”.

Ook DENK-leider Farid Azarkan reageert en noemt Wilders een ‘aasgier’, “Terwijl Nederlanders vechten voor hun leven cirkelt Wilders als een aasgier rond de lijken om zijn zieke ideologie te delen”. CDA is teleurgesteld in de Tweets van Wilders en vraagt zich eigenlijk meer af of de toekomst van jongeren hiermee geholpen wordt.

De tweets van de rechtse-politicus komen niet zomaar uit de lucht vallen, maar is een reactie op uitspraken van het hoofd van de IC-afdeling het Amsterdamse VUmc, Armand Girbes.

Girbes zat in het radioprogramma Argos van de VPRO en heeft daar gezegd dat het merendeel van de coronapatiënten in de vier grote steden, van niet-westerse afkomst is, “”Als je kijkt naar de verschillen en overeenkomsten met de eerste golf, dan valt op dat wij nu voornamelijk patiënten hebben met een niet-westerse achtergrond, waarbij het ook zo is dat zij de Nederlandse taal niet helemaal machtig zijn.” aldus Girbes.

Ook zegt Girbes dat hij, naar aanleiding van zijn eigen indruk, heeft geïnformeerd bij ziekenhuizen in Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Volgens Girbes hadden deze ziekenhuizen soortgelijke ervaringen.

Volgens NOS-verslaggever Ron Fresen, is het de eerste keer dat een mogelijk hoger aantal coronapatiënten onder niet-westerse Nederlanders zo expliciet in het debat over de coronabestrijding wordt gebruikt, en dit zal, “voor meer verdeeldheid zorgen”.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

“We moeten weer in lockdown”

Meeste faillissementen in september in de handel