in

Wilders heeft donatie van 175.000 Euro verzwegen van Kamer

Extreemrechtse, PVV-leider, Geert Wilders heeft nagelaten een donatie van ongeveer 175 duizend euro aan te geven, die door een Amerikaanse organisatie aan zijn juridische team is gedoneerd om de kosten te betalen in zijn ‘minder Marokkanen’ proces, aldus website Follow The Money.

FTM zegt dat Wilders de donatie van de International Freedom Alliance Foundation, een belastingvrije organisatie die hij heeft opgericht, niet heeft geregistreerd zoals zou moeten volgens de gedragscode van de parlementsleden. Alle donaties boven de 50 euro zouden moeten worden gerapporteerd.

Uit de belastingaangifte van de stichting voor 2017 blijkt dat ze het grootste deel van hun inkomsten hebben besteed aan ‘juridische kosten voor een individu ter verdediging van de vrijheid van meningsuiting’. Dit, zegt FTM, verwijst naar Wilders.

Wilders heeft inmiddels gereageerd op Twitter en zegt blij te zijn met de steun van ‘honderdduizenden euro’s’ uit binnen- en buitenland. “Ik heb persoonlijk nooit één cent ontvangen”.

In september werd Wilders schuldig bevonden aan groepsbelediging voor het leiden van een menigte in een anti-Marokkaans gezang tijdens een verkiezingsbijeenkomst in 2014, maar de PVV-leider werd niet schuldig bevonden aan het aanzetten tot haat of discriminatie.

Wilders zet zich ook sterk in voor een verbod op buitenlandse financiering van moskeeën in Nederland.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Toeslagenaffaire : De Belastingdienst zal grootste deel van 30 duizend euro ontvangen

Politie : Minder woninginbraken maar flinke stijging in cybercrime