in ,

Wijzigingen in reisadvies naar verschillende Europese landen

Belgie

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zijn reiswaarschuwing voor de provincie Antwerpen verhoogd naar oranje, wat betekent dat alle noodzakelijke reizen moeten worden vermeden.

Er is een avondklok van 23.30 in Antwerpen zelf en mondmaskers zijn verplicht voor 12-plussers in winkels, bioscopen, theaters, musea en buiten in sommige kustplaatsen.

Klanten in cafés en restaurants moeten ook een masker dragen tijdens het verplaatsen door het pand, maar niet als ze aan hun tafel zitten.

Duitsland

Iedereen uit Nederland is vrij om naar Duitsland te reizen, maar kunnen bij binnenkomst in het land worden gecontroleerd op corona-symptomen. De sociale afstandsvereiste in Duitsland is 1,5 meter.

Mondmaskers zijn verplicht op plaatsen waar sociale afstand onmogelijk is en de stranden voor iedereen gesloten zijn, behalve voor de lokale bevolking.

Estland

Nederland heeft zojuist zijn reisadvies voor Estland verhoogd tot code oranje, wat betekent dat alle reizen, behalve essentiële reizen, moeten worden vermeden. Dit als reactie op de nieuwe beperkingen van Estland voor Nederlandse toeristen.

Finland

Net als Estland waarschuwt Nederland ook de reizigers naar Finland voor alles, behalve noodzakelijke reizen. Finland heeft ook nieuwe beperkingen ingevoerd voor Nederlandse vakantiegangers, waardoor de toegang wordt beperkt tot mensen met essentiële zaken, met een quarantaineperiode van 14 dagen.

Litouwen

Nederland heeft zojuist zijn reisadvies voor Litouwen verhoogd tot oranje code, wat betekent dat alle reizen, behalve noodzakelijke reizen, worden vermeden. Dit volgt op het besluit van Litouwen om een reisverbod in te voeren voor alle reizigers uit Nederland vanwege het stijgende aantal gevallen van het coronavirus in onze land.

Spanje

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft meer Spaanse regio’s toegevoegd aan de code oranje lijst en heeft gewaarschuwd dat het aantal coronavirusgevallen in alle delen van het land toeneemt.

Mensen die op vakantie zijn in Spanje worden aangespoord alert te blijven en de laatste ontwikkelingen te volgen. Bezoekers van de gebieden met code oranje moeten bij thuiskomst in quarantaine gaan.

Het ministerie blijft benadrukken dat toeristen die gestrand zijn door wijzigingen in de coronavirus regelgeving niet door de overheid gerepatrieerd zullen worden.

©NieuwsOn
Bron : DutchNews.nl

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Drugslaboratorium verborgen onder een berg klei

Vier mensen verdronken aan Nederlandse kust