in ,

Wie wil er op proefvakantie?

Met de lichte versoepelingen die al zijn ingegaan, hopen we allemaal natuurlijk op meer versoepelingen. Theaters en voetbalstadions door het hele land experimenteren al met zogenaamde ‘proef’ voorstellingen of wedstrijden en dit heeft ook de reisbranche geïnspireerd.

Er wordt gesproken van testen met proefvakanties en de ANVR, TUI en Corendon zijn bij elkaar gekomen in samenwerking met de overheid, om een reis naar het buitenland te organiseren.

Directeur van de ANVR (Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen), Frank Oostdam, zegt dat het om één vakantie gaat, “Het is de allereerste stap op weg naar een normale of semi-normale zomer”, aldus Oostdam, die vertelt dat het gaat om een vakantie naar een resort in het buitenland waar alleen mensen komen die meedoen aan het experiment. Het gaat in ieder geval om “een vliegtuig vol mensen”, en de deelnemers mogen het resort niet verlaten.

“Als je een pakketreis boekt, kun je gecontroleerder op vakantie dan wanneer je zelf een ticket en accommodatie boekt”, zegt Oostdam over de veiligheid van deze proefvakantie en ook Petra Kok van TUI is het eens met Oostdam, “Wij zijn reisorganisaties met pakketreizen. Dat is van belang, je kunt dan, anders dan wanneer je alleen een ticket koopt, de reis begeleiden en monitoren. Hopelijk is dit de opmaat naar een ontspannen zomer.”

Oostdam noemt de test uniek en een belangrijke stap, “terug naar normaal”, zegt hij, “als je het georganiseerd doet, kunnen toerismevakanties misschien bewijzen dat ze niet bijdragen aan het verspreiden van het virus”.

Het is nog niet bekend waar deze reis naartoe gaat, maar het zal zeker een zonnige bestemming worden, binnen de EU, “Daarna willen we wel opschalen naar buiten de Europese Unie”, aldus Oostdam.

De ANVR al binnenkort met meer informatie komen over hoe je je kunt opgeven voor een proefvakantie.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Rutte veroordeelt ‘schandalige’ aanval op coronatestcentrum

Techondernemer doneert massaal aan D66 en PvdD