in ,

Wie heeft het laatste woord? De Rechtbank of Mark Rutte?

Vorige week heeft een rechter in Den Haag uitgeroepen dat de avondklok “onwettig” is geweest en dat er geen sprake was van een noodsituatie, toen de avondklok werd ingezet. Dus, “de avondklok zal per direct moeten worden opgeheven”. En deze week wordt hij waarschijnlijk na 2 maart weer met drie weken verlengd, want waarom? Omdat onze Minister-President dit wil.

Iedereen die denkt dat ze in een democratisch paradijs wonen, lees de vorige alinea nogmaals.

De Rechtbank in Den Haag heeft gekeken naar alle bewijs en feiten van de tegenpartij (Viruswaarheid) en heeft gekeken naar alle bewijs en feiten van het Kabinet en is tot conclusie gekomen dat de avondklok onwettig is geweest. De Rechtbank heeft geoordeeld dat de avondklok per direct moet worden opgeheven en Rutte kwam met de snelste bezwaar in Nederlandse geschiedenis en heeft ervoor gezorgd dat de bezwaar direct werd aangenomen en de avondklok nog van kracht zal blijven. Daarna is er een spoedwet avondklok ingediend in de Tweede Kamer, natuurlijk ook weer aangenomen en als laatste stap, de Eerste Kamer. Spoedwet Avondklok is een feit en nou wordt het weer verlengd met drie weken, want waarom? Dat is wat Mark Rutte wil.

Het Kabinet kwam met de avondklok want de coronabesmettingen waren te hoog. Ziekenhuizen werden overbelast, werd er gezegd, en een avondklok bovenop Ale maatregelen, was de enige manier om weer terug te kunnen gaan naar onze ‘normale’ levens. Dus kwam er een avondklok, mensen protesteerden, er kwamen rellen en vernielingen. Heeft dit geholpen? Nee, het heeft het juist alleen maar erger gemaakt voor alle ondernemers die het al zwaar hebben vanwege de coronacrisis. Het Kabinet heeft nergens wat van gemerkt. De heer Rutte zit rustig in zijn witte torentje en bedenkt wat ZIJN volgende stappen zullen zijn voor ZIJN eigen bestwil.

Er bestaat een woord voor wat er aan de hand is in Nederland; machtsmisbruik. Als het gebeurd in andere landen, zoals bijvoorbeeld Rusland, Polen, Afrika, enz., zijn we de eerste die met de vinger wijzen en schreeuwen, “machtsmisbruik!”, er is democratie. Een volk heeft toch ook een stem?
Klopt, een volk heeft ook een stem. En in Nederland bestaat er een democratie. De volk kiest en als de volk niet tevreden is mogen ze bezwaar indienen en heeft de Rechtbank het laatste woord, maar…dit telt blijkbaar niet als we het niet eens zijn met onze minister-president, want dan komt er een spoedwet en doet hij alsnog wat HIJ wil en maakt het nogmaals duidelijk dat hij aan macht is en niet de volk.

Laten we nogmaals kijken naar de avondklok, want natuurlijk is er een coronapandemie en ook ik wil graag dat we met oplossingen komen, zodat we met z’n allen zijn beschermd en door kunnen met onze levens. De avondklok werd ingezet met ‘belofte’ dat de besmettingen omlaag zouden gaan en dit de ziekenhuizen zouden helpen. Maar de cijfers zijn al weken hetzelfde. We zitten al weken rond de 4000 besmettingen per dag en ook is er niks veranderd aan ziekenhuisopnames of het dodental aan gevolgen van het coronavirus.

Wat er wel veranderd? Depressie onder jongeren en ouderen. Eenzaamheid. Stress. De mentale gezondheid van de gemiddelde Nederlander gaat achteruit. Jongeren zijn nog nooit zo depressief geweest en de eenzaamheid onder ouderen is nog nooit zo hoog geweest.
Werkloosheid. Ondernemers die hun bedrijven moeten sluiten. Mensen die hun baan verliezen. Mensen die geen baan kunnen vinden. Banken die allemaal opeens gaan ‘bezuinigen’, dus 500 banen weg daar en 800 banen weg daar.

Dat is er veranderd.

Deze bronnen melden ook dat de kappers waarschijnlijk weer open mogen vanaf 3 maart. Dat is natuurlijk goed nieuws voor de kappers die eindelijk weer wat kunnen verdienen. Mark Rutte neemt een flinke hap en geeft een kruimel terug. Dat is onze minister-president.

En sportscholen? Onze lichamelijke gezondheid? Bioscopen? Theaters? Restaurants? Cafés? Onze mentale gezondheid? Wanneer krijgen we die happen terug dat het Kabinet heeft genomen?

Een leider leidt zijn land en luistert naar zijn volk. Een goede leider luistert niet alleen, maar zoekt een middenweg. Een echte leider accepteert een democratisch besluit. Mark Rutte draait alles om, komt met een spoedwet en verlengd dit nog eens drie weken want zijn wil is wet.

Nejla Karatas

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Amsterdam : Baby gedumpt in ondergrondse afvalcontainer

Coronagevallen nemen weer toe : Gemiddeld terug boven de 4000