in

Werknemers bij onlineplatforms maken zich minder druk om arbeidsomstandigheden

Mensen die part-time werken voor onlineplatforms als Deliveroo, Uber en Werkspot maken zich minder druk over de arbeidsomstandigheden die ermee samenhangen, dan mensen die afhankelijk zijn van hun baan, blijkt uit onderzoek van de socio-economische denktank van het SCP.

Beperkte werkzekerheid, snel veranderende werkomstandigheden en lagere gemiddelde lonen zijn nadelen van een (part-time) baan bij deze onlineplatformen, maar vanwege de flexibiliteit zijn medewerkers bereid hier akkoord mee te gaan, aldus het SCP.

“Onlineplatforms worden gezien als een goede manier om extra geld te verdienen, bijvoorbeeld door studenten, en zouden ook een gemakkelijkere route naar werk kunnen bieden voor mensen met een migratieachtergrond”, aldus het SCP.

Mensen die relatief eenvoudige banen vervullen als hun belangrijkste bron van inkomsten worden harder getroffen door factoren zoals, de beperkte werkzekerheid en gebrek aan opleiding die wordt aangeboden door online platforms.

De zogenaamde ‘klusjeseconomie’, met name maaltijdbezorgdiensten, ligt in Nederland onder vuur door vakbonden omdat ze geen werknemersverzekeringen en meer werkzekerheid bieden.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Stijging in aanvragen Bijstandsuitkering in Rotterdam

Huizenprijzen stegen vorig jaar met bijna 12%