in ,

Werkloosheidspercentage daalt derde maand op een rij

Ondanks de coronacrisis is het officiële Nederlandse werkloosheidspercentage in november voor de derde maand op rij gedaald, meldt het CBS op donderdag.

Het aantal mensen zonder baan is de afgelopen drie maanden met gemiddeld 16 duizend per maand afgenomen, terwijl het aantal officieel werkende mensen met 22 duizend per maand is gestegen, aldus het CBS.

Dit brengt het huidige werkloosheidspercentage naar beneden, van 4,3 procent in oktober tot 4 procent vorige maand. Het officiële totaal aantal werklozen is tussen maart en augustus met zo’n 150 duizend mensen gestegen.

Ook het aantal WW-aanvragen daalde met 0,7 procent, maar is 21 procent hoger dan een jaar geleden. Wel was er een stijging van het aantal WW-aanvragen van mensen werkzaam in de horeca, de culturele sector, transport en logistiek.

Hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen van CBS vertelde aan Radio 1 nieuws dat de daling van het officiële werkloosheidspercentage midden in de tweede golf van coronavirus “een beetje mysterieus” is.

“De daling is waarschijnlijk te danken aan financiële steun van de overheid aan bedrijven die door de crisis zijn getroffen en de compensatie van ontslagen in de horeca door kansen elders”, aldus Mulligen.

“Er werken meer mensen in callcenters op het gebied van contactopsporing en er zijn meer banen in andere sectoren”, zei hij. “Het aantal faillissementen stijgt niet dankzij overheidssteun en dat helpt de werkgelegenheid in balans te houden.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Reisorganisaties schrappen alle vakantievluchten

Kinderen uit gezinnen met laag inkomen blijven achter op school