in

Wereldwijde farmagiganten zeggen dat het vaccin niet zal worden gehaast

De CEO’s van Eli Lilly, Gilead, Pfizer, Roche en Merck (MSD) spraken tijdens een virtuele persconferentie die werd georganiseerd door de, in Zwitserland gevestigde, International Federation of Pharmaceutical Manufacturers and Associations (IFPMA).

Sommigen zeiden dat vaccins gepolitiseerd waren en dat ze onder druk werden gezet om een vaccin te verspreiden, “Dit is het belangrijkst op het gebied van vaccins omdat we ons zorgen maken over de anti-vax-beweging, over het vertrouwen in vaccins en het aantal sterfgevallen.” aldus IFPMA directeur-generaal, Thomas Cueni.

“We willen dat de agentschappen aan de hoogst mogelijke normen voldoen.” zegt Cueni, verwijzend naar regelgevende instanties zoals de FDA in de Verenigde Staten en die in andere landen.

Kenneth C. Frazier, CEO van Merck (MSD), zei dat de hoogste kwaliteits-, veiligheids- en werkzaamheidsnormen overal moeten worden nageleefd, “Ik denk dat we allemaal begrijpen dat we er haast is bij het ontwikkelen van een vaccin, maar we zullen onder geen enkele omstandigheid de veiligheid opofferen.”

Albert Bourla, de CEO van het Amerikaanse bedrijf, Pfizer, was het met Frazer eens en zei dat veel mensen sceptisch zijn omdat de wetenschap “zo veel gepolitiseerd” is.

“Veel mensen zullen het gevoel hebben dat alleen voor politieke spelletjes dingen wel of niet voorgelegd zullen worden. En dit is de ergste situatie waarin de samenleving zich kan bevinden.” aldus Bourla. Hij benadrukte nogmaals dat “alle politieke druk niet relevant is.”

“We zullen nooit een vaccin indienen voor autorisatie of goedkeuring voordat we denken dat het veilig en effectief is.” verzekerd de CEO van Pfizer.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Facebook verwijdert ‘Zwarte Piet’ pagina’s

PVV-leider Geert Wilders schuldig bevonden maar krijgt geen straf