in

Weer examens gestolen bij PostNL, leerlingen moeten herkansen

Bij PostNL is weer een postzak gestolen met daarin examens van leerlingen. Dit keer gaat het om 21 staatsexamens van het vmbo. De gedupeerde leerlingen moeten het examen opnieuw maken.

Gisteren werd al duidelijk dat een postzak met daarin 59 examens van het Rythovius College in Eersel is gestolen toen die onderweg was naar het postdepot van PostNL. Een woordvoerder van PostNL geeft vanmiddag aan dat daar de postzak met de staatsexamens bij is gekomen, die in Den Haag is ontvreemd.

Daarnaast is PostNL een aangetekende envelop verloren waarin examens biologie en Duits zaten van het Duin en Kruidbergmavo uit Driehuis. 38 eindexamenleerlingen moeten hier opnieuw voor gaan blokken.

‘Heel vervelend voor de leerlingen’
“We vinden dit echt heel vervelend voor de leerlingen”, zegt de woordvoerder. “We doen er alles aan om de verzendingen van zeker eindexamens, die zo belangrijk zijn voor alle leerlingen, goed te laten verlopen.”

In totaal krijgt PostNL 75.000 zendingen met eindexamens te verwerken in deze periode. “Daarvan is het nu drie keer fout gegaan. Dat zijn incidenten, waarbij het twee keer om diefstal gaat. Ik weet niet waarom iemand überhaupt diefstal zou willen plegen, maar ik ga er niet vanuit dat het doelgericht op de examens is. De hele postzakken zijn gestolen, waar ook andere stukken inzitten. Daarnaast kun je aan de buitenkant niet zien dat er examens inzitten.”

Aangifte
PostNL heeft aangifte gedaan van de diefstallen. De herkansingen van de examens vinden over twee weken plaats.

Bron : RTL Nieuws

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

YouTube pakt discriminerende video’s aan

ING leest af- en bijschrijvingen om eigen reclame te maken