in

Weer bijstand na fraude met buitenlands bezit

Mensen die een boete hebben gekregen voor het ontvangen van een bijstandsuitkering terwijl ze veel bezit in het buitenland hebben, kunnen later vaak alsnog legaal een uitkering krijgen. Vooral Turkse en Marokkaanse Nederlanders en ook Oost-Europeanen met een huis in het land van herkomst maken zich hier schuldig aan.

Dat bevestigen het ministerie van Sociale Zaken, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en Stimulansz, het kenniscentrum van gemeenten voor de bijstand, in de Volkskrant.

Als een persoon geen inkomen krijgt en minder dan 6000 euro spaargeld heeft, kan een uitkering worden aangevraagd. Soms wordt dan verzwegen dat iemand bijvoorbeeld een huis heeft in een ander land. Als de gemeente daarachter komt, kan de uitgekeerde bijstand worden ingevorderd en kan een boete van maximaal de volledig uitgekeerde bijstand worden opgelegd. Als deze boete en invordering hoger zijn dan de waarde van het buitenlandse bezit, kan er weer bijstand worden aangevraagd.

Staatssecretaris van Sociale Zaken Tamara van Ark is in opdracht van de Tweede Kamer bezig met het vinden van een oplossing hiervoor.

Bron : De Telegraaf

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Huis meerdere keren beschoten in Enschede

‘Handelsoorlog tussen VS en China bijna over’