in

Weekend verloopt onstuimig: ‘Vanmiddag windstoten tot 90 kilometer per uur’

Dit weekend verloopt nat en onstuimig. Vanmiddag treken stevige buien over het land. Het KNMI heeft code geel afgegeven vanwege de wind. En morgen is het niet veel beter.

De wind trekt vanmiddag flink aan. Er komen windstoten voor van 75 tot 90 kilometer per uur. “Het kan flink oppassen zijn, want de windvlagen kunnen je overvallen. In het noordwesten van het land krijgen ze de zwaarste windstoten”, zegt Arjan Willemse van Buienradar. Code geel geldt tot het eind van de middag.

Natte sneeuw mogelijk
Inwoners van Zeeland krijgen vandaag de minste regen. De buien trekken vanavond het land weer uit. Maar dan zijn we er nog niet van verlost: morgen komen er nieuwe buien. Tussen die buien kan morgenmiddag ook wat natte sneeuw zitten, al is dat volgens Willemse nog behoorlijk onzeker.

Morgen aan het eind van de middag krijgt Zeeland het wel zwaar te verduren. Het kan daar dan stormachtig worden, met windstoten tot 100 kilometer per uur. Die wind steekt pas eind van de middag op. “De rest van de dag waait het nauwelijks.”

Bron : RTL Nieuws
Foto : Instagram @nkaratas

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Kosten voor nationale Dienstplicht in Turkije zijn vastgesteld

Friezen en Zeeuwen het meest trots op hun provincie