in

WEARE1: ‘Wij gaan door, ondanks dat we uitgemaakt zijn voor NSB’er’

Bedreigingen aan het adres van de anti-haatgroep WEARE1 zal de groep niet tegenhouden om te demonstreren tegen Pegida. Dat laat woordvoerder Marieke Stam aan Studio040 weten.

De reacties die leden van de anti-haatgroepop op hun Facebook krijgen zijn niet mals. Zo zouden zij uitgemaakt zijn voor NSB’er, zijn ze ‘lager dan een beest’, en zou er met hen hetzelfde moeten gebeuren als met de Joden in de Tweede Wereldoorlog. ‘Het raakt je wel,’ zegt Marieke. ‘Maar we zijn niet bang, het is voor ons een extra reden om juist door te gaan op te staan tegen dit soort groepen.’

WEARE1 staat vanmiddag op het Stadhuisplein om de gemeente te vragen de demonstratie van Pegida niet door te laten. ‘Als dat ons niet gaat lukken, willen we in ieder geval zorg dragen dat Pegida niet op de provocerende manier gaat demonstreren, zoals afgelopen zondag het geval is,’ zegt Stam. ‘Pegida wil alleen maar provoceren, dit heeft niks meer met vrijheids van meningsuiting te maken.’

Ze maakt de vergelijking met de haat-prediker die in 2015 in Eindhoven geweigerd werd. ‘Pegida maakt zich ook schuldig aan haatzaaiing. Als de haatprediker niet mag mag dit ook niet,’ aldus Stam.

Stam benadrukt dat ook WEARE1 geen begrip heeft voor het geweld dat afgelopen zondag gepleegd is door de tegendemonstranten.

Bron : Studio040
Foto : Facebook – Het begint met liefde – solidair tegen islamofobie

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Nederlandse motorrijder (68) komt om bij ongeluk in Duitsland

Trump adviseert Britten om rekening voor Brexit niet te betalen