in

WEARE1 komt in actie tegen Pegida

Eindhovenaren hebben hun grens van tolerantie bereikt en roept iedereen op vanmiddag om 15.30u te demonstreren tegen Pegida op het Stadhuisplein.

WEARE1, een groep Eindhovenaren die is ontstaan na alle ophef van afgelopen zondag, wilt met deze demonstratie de burgemeester en andere bestuurders ‘wakker schudden’. Zo laten ze op Facebook weten, “Onze grens is bereikt. Geen haat in onze stad.” WEARE1 roept Eindhovenaren op om met vrienden en familieleden te komen. Ze willen dat er zoveel mogelijk mensen opstaan tegen het haat die wordt gezaaid in hun stad, “En als je borden, spandoeken of andere veilige manieren en middelen mee kunt nemen om onze boodschap uit te dragen is dat helemaal top!”

Brief
De groep laat het niet alleen maar bij een demonstratie, maar heeft ook een brief gestuurd naar het college van B en W, “Het heeft niets meer met het recht van vrije meningsuiting te maken, dit is treiteren.” De organisatie is van mening dat Pegida niet alleen maar moslims treitert, maar ook de democratie en hun stad.

Er is ook een petitie gestart, “Pegida is NIET welkom in Eindhoven” De petitie is gericht naar de gemeente en er staat vermeld, “onrust en verdeeldheid creëren, hoort geen podium te krijgen onder vrijheid van meningsuiting” De petitie heeft inmiddels al meer dan 2500 ondertekeningen.

Pegida wil weer demonstreren
De extreem-rechtse Pegida wil aankomend zondag opnieuw gaan demonstreren. De demonstratie van afgelopen zondag liep niet zo vreedzaam en escaleerde al snel uit naar rellen bij de Al Fourqaan-moskee in Eindhoven. De demonstratie werd voortijdig afgebroken omdat de politie de situatie onveilig vond.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

PvdA: ‘Geen nieuwe Pegida-demonstratie in Eindhoven’

Minderjarige meisjes met eetstoornissen doelwit van seksuele uitbuiting