in

“We moeten weer in lockdown”

Diederik Gommers vertelde het AD dat hij genoeg had van de ‘halfbakken’ maatregelen van het kabinet, sinds het aantal coronabesmettingen weer flink stijgen. “Het stijgende besmettingspercentage betekent dat harde maatregelen nodig zijn.” aldus Gommers.

“Ik ben een groot voorstander van, alles weer zo snel mogelijk op slot doen”, aldus Gommers. “En geen‘ intelligente lockdown, maar een complete.” zegt hij, verwijzend naar de strategie van de Nederlandse regering in maart. “Anders verandert er niks.”

In maart sloot de regering scholen, cafés, restaurants en bioscopen en waarschuwde dat iedereen, zoveel mogelijk thuis moest blijven. Maar er kwam geen verbod op uitgaan, en winkels hoefden niet te sluiten.

Gommers zegt dat hij zich ervan bewust is dat een volledige lockdown een moeilijke positie zou zijn voor de regering, gezien de impact op de economie. Maar de huidige, ‘zachte’ benadering heeft ook gevolgen voor de economie, vertelt hij, “omdat het niet effectief is en langer duurt”.

De kans op nieuwe maatregelen nam zaterdag toe toen het volksgezondheidsinstituut meldde dat er 6504 positieve nachttests waren geweest, waarvan 627 in Amsterdam.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

De Corona-App is online

Wilders tweet “IC’s vooral bezet door Mohammed en Fatima die onze taal niet spreken”