in

Waterkanon gebruikt om illegale demonstratie in Amsterdam op te breken

De oproerpolitie heeft zondagmiddag waterkanon en paarden moeten gebruiken om een illegale demonstratie op het Museumplein in Amsterdam op te breken.

De demonstratie was opgeroepen door een groep die zich Nederland in Verzet noemt, maar was verboden door burgemeester Femke Halsema uit vrees dat de coronamaatregelen niet zouden worden gehandhaafd.

Een alternatieve locatie, en een limiet van 500 op het aantal demonstranten, werd afgewezen door de organisatoren, die vervolgens het hele evenement annuleerden.

Maar ondanks oproepen om dit niet te doen, kwamen er toch honderden mensen naar het Museumplein om hun stem te laten horen. Volgens website Nu.nl hadden zich rond 14 uur ongeveer 1000 mensen op het plein verzameld, toen de demonstratie had moeten beginnen. Sommigen droegen Nederlandse vlaggen, anderen hadden borden met ‘stop the lockdown’, ‘for freedom’ en ‘media = virus’.

Anderen omhelsden elkaar en scandeerden ‘wij zijn Nederland’.

Ondanks meerdere keren te zijn gewaarschuwd om te vertrekken, weigerden veel demonstranten toe te geven, en de burgemeester riep toen haar noodbevoegdheid op om het protest te beëindigen.

Rond 17 uur was de rust op het Museumplein teruggekeerd, hoewel er in de omliggende straten nog wat demonstranten waren en er nog steeds een zware politie aanwezig was.

©NieuwsOn
Foto’s : ©Twitter

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

NOS : Islam één van de grootste zorgen in Nederland

Basisscholen en kinderdagverblijf blijven gesloten tot 8 februari