in

Warmer weer op komst: ‘De plantjes kunnen weer naar buiten’

Trek die zomerkleding maar uit de kast, want na een periode van kouder weer wordt het deze week eindelijk weer warm. Zondag kan het op sommige plekken zelfs 23 graden worden. Lekker naar buiten dus!

Afgelopen nacht vroor het nog, op sommige plaatsen zelfs 5 graden, maar dat is volgens meteoroloog Martijn Dorrestijn de laatste keer deze lente. “IJsheiligen is namelijk bijna voorbij, dat zijn vijf dagen in mei waarop de laatste nachtvorst van dit voorjaar plaatsvindt.”

Goed nieuws voor tuinliefhebbers, zegt Dorrestijn. “Omdat de nachtvorst voor deze lente definitief verleden tijd is, kunnen de plantjes weer naar buiten.”

Temperaturen omhoog
Niet alleen ‘s nachts wordt het warmer, ook overdag gaan de temperaturen geleidelijk aan omhoog. Vandaag is het zo’n 14 graden, morgen 16 graden en de dagen erna blijft het warmer en warmer worden.

“De temperaturen worden weer normaal voor de tijd van het jaar”, zegt Dorrestijn. “Vanaf woensdag wordt het zo’n 17 graden en die temperatuur kan vandaag op sommige plaatsen ook worden aangetikt. Vrijdag kan het in het zuiden wel 20 graden worden.”

Tot vrijdag is het flink zonnig, maar ook de regen komt dan weer onze kant op. Toch mogen we ook komend weekend niet klagen: “In het weekend wordt het nog warmer met temperaturen van 22 à 23 graden, maar er is dan ook kans op bewolking en regen.”

Licht gespetter
De zonkracht is de hele week hoog. Als je tussen 12.00 uur en 16.00 uur onbeschermd in de zon zit, kan je al binnen een kwartiertje verbranden. Extra zonnebrand smeren is deze week dan ook geen slecht idee. Dat geldt ook voor het weekend, als de zon even door de wolken heen breekt. “Dan voel je ‘m ook al.”

Na het weekend blijft de temperatuur hoog, zo’n 20 tot 22 graden. “Maar ook dan is er wel kans op licht gespetter.”

Bron : RTL Nieuws

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Kinderporno op laptop scoutingleider gevonden

‘Aanslagpleger Utrecht liet brief met eigen naam en adres in auto achter’