in

‘Wakker Nederland’ wordt wakkergeschud door Tunahan Kuzu

DENK voorzitter Tunahan Kuzu zou deze week te gast optreden als gasthoofdredacteur en -presentator van het tv-programma Goedemorgen Nederland, maar deze uitnodiging werd twee dagen voor de uitzending ingetrokken. Wel mocht Kuzu aanwezig zijn als gast en daar heeft hij goed gebruik van gemaakt. Gasthoofdredacteur of niet, Kuzu had iets te zeggen, of misschien juist te verdedigen, en niemand kon hem tegenhouden.

De Provinciale Statenverkiezingen komen eraan en Goedemorgen Nederland heeft elke ochtend een andere partijleider als co-presentator en -hoofdredacteur te gast. Kuzu werd een paar weken geleden voor deze uitgenodigd, maar zijn uitnodiging werd door de hoofdredactie van WNL ingetrokken omdat deze bang waren dat het Tweede Kamerlid de uitzending inhoudelijk negatief zou beïnvloeden.

Kuzu was aanwezig als gast en confronteerde omroep WNL keihard met hun negatieve beeldvorming over Nederlanders met een migrantenachtergrond en DENK. Hij noemde WNL een baggeromroep, “WNL wakkert haat aan tegen moslims en Nederlanders met een migrantenachtergrond. Het was hoog tijd dat zij hiermee werden geconfronteerd.”

Timmerman verklaarde, “Onze hoofdredacteur vindt het niet gepast na allerlei aanvallen van u op de persvrijheid, om u als gasthoofdredacteur neer te zetten. Dat u zich als leider van een politieke partij met de inhoud van een programma bemoeit, vinden wij niet okay.”

Dit was de ultieme kans voor Kuzu om WNL te confronteren met hun polariserende gedrag.

Wakker Nederland is vaak negatief over DENK en de uitzending was niet veel anders vandaag. Ondanks dat de presentatrice, Maaike Timmerman, Kuzu vaak op een schreeuwende toon onderbrak, confronteerde hij hun met de haatcampagnes van WNL richting DENK.

WNL nodigt bewust mensen uit om onwaarheden over DENK te verspreiden en DENK laat weten dat hun kamerleden regelmatig haatmails en bedreigingen ontvangen, vanwege het negatieve beeld dat over hun wordt geschetst op het programma.

“Je mag het natuurlijk met elkaar oneens zijn en dat noem je vrijheid van meningsuiting. Maar zodra je als journalistiek medium bewust onwaarheden verspreidt wat tot geweld geleid, dan ben je met een hetze bezig en dat is gevaarlijk.” aldus DENK.

©NieuwsOn

Foto : Screenshot WNL

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Meer Nederlanders klopten vorig jaar aan bij voedselbanken

Voormalig campagnemanager van president Trump krijgt vier jaar cel