in ,

VVD trekt zich terug uit lokale coalitie in geschil over klimaatplan

De VVD heeft zich teruggetrokken uit een lokale coalitie in een geschil over nieuwe maatregelen om de klimaatverandering aan te pakken.

De VVD-fractie zei dat de plannen van de administratie in Rijswijk, in de provincie Zuid-Holland, om alle huizen in de gemeente tegen 2040 van de gasleiding te halen, te ver gingen. De partij wil wachten totdat Den Haag en de lokale overkoepelende vereniging hebben besloten om de kosten te delen.

De beweging weerspiegelt groeiende onrust bij de VVD, over het vorig jaar bereikte akkoord om tegemoet te komen aan het klimaatdoel van de regering. Leidende politici, waaronder fractievoorzitter Klaas Dijkhoff, hebben aangevoerd dat de last te zwaar op gewone burgers is. Het probleem heeft op nationaal niveau tot spanningen geleid met junior coalitiepartners zoals D66 in de aanloop naar de provinciale verkiezingen in maart.

De Rijswijk-groep zei in een verklaring dat het afsplitste van de coalitie met D66, GroenLinks en lokale partij Wij.Rijswijk, was omdat haar partners hadden uitgesloten dat het besluit over het klimaatveranderingsplan werd uitgesteld. Het pakket maatregelen zou dinsdag door de Raad moeten worden goedgekeurd.

“Het is moeilijk voor burgers om een duidelijk beeld te krijgen, vooral van de financiële consequenties van de maatregelen die in de ‘energievisie’ worden voorgesteld om Rijkswijk in 2040 volledig gasvrij te maken. Op dit moment zijn er te veel vragen en te weinig concrete cijfers over de kosten en opbrengsten.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Huisprijzen in Amsterdam stijgen meer dan gemiddelde inkomens

ABN Amro zegt nee tegen hypotheken voor Nederlandse expats buiten Europa