in ,

VVD blijft grootste partij in peilingen

Uit de opiniepeiling, een combinatie van drie afzonderlijke opiniepeilingen, blijkt dat de positie van de partij van premier Mark Rutte ongewijzigd is ten opzichte van de vorige peilingen, zo’n twee maanden geleden.

De uiterst rechtse PVV van Geert Wilders heeft zijn positie op de tweede plaats verstevigd, met 16 tot 20 zetels in het parlement, of terwijl, een maximale steun van 10,2 procent. Wilders is de laatste tijd zeer zichtbaar geweest, zowel bij zijn aanvallen op de regering vanwege de coronamaatregelen, als in de rechtbank, waar hij onlangs werd vrijgesproken van het aanzetten tot rassenhaat en discriminatie.

Het regerende CDA, dat had geprofiteerd van zijn recente leiderschapswedstrijd, blijft op 12 tot 16 zetels, dus ongeveer 10 procent van de stemmen. En ondanks kritiek op zijn optreden als minister van Volksgezondheid, is fractievoorzitter Hugo de Jonge nog steeds de derde meest gerespecteerde minister, aldus opiniepeiler Tom Louwerse.

D66, die net Sigrid Kaag tot leider heeft gekozen, staat één zetel achter het CDA, net als de twee linkse oppositiepartijen GroenLinks en de PvdA.

De socialisten en het extreemrechtse Forum voor Democratie hebben beide 8 tot 12 zetels.

De gecombineerde prestatie van de twee extreemrechtse partijen zou hen een maximum van ongeveer 17,7 procent van de nationale stemmen opleveren.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Greenpeace daagt de Nederlandse staat voor de rechter wegens KLM

Het coronavirus heeft vertrouwen in de politiek en politici vergroot