in

Vuurwerkverbod : Zware politie aanwezigheid voor Oud & Nieuw

Tijdens Oud & Nieuw zullen bijna twee keer zoveel politieagenten dienst hebben als in een normaal jaar, en van sommigen is verlof afgelast om ervoor te zorgen dat er voldoende mankracht op straat is, meldt NOS op vrijdag.

Hoewel het aantal dienstdoende agenten van plaats tot plaats zal verschillen, “zal in Amsterdam het aantal agenten verdubbeld zijn ten opzichte van vorig jaar”, zegt de Amsterdamse politiechef, Frank Paauw tegen lokale omroep At5.

“Het wordt een lastige avond”, aldus Paauw, “want er zijn geen alternatieven voor feesten.” De politiechef maakt zich zorgen om de sfeer, omdat die heel snel kan omslaan. “Laten we met alle beperkingen ervoor zorgen dat wij als politie niet tegenover onze bevolking komen te staan.”

In tegenstelling tot Amsterdam hebben Rotterdam en Utrecht echter geen plannen om het aantal dienstdoende politieagenten uit te breiden, meldt RTL Nieuws.

Vooral het vuurwerkverbod, dat eerder op vrijdag door rechters werd gehandhaafd, kan voor problemen zorgen, denken politieagenten.

De politie heeft het kabinet gevraagd om zogenaamd kindervuurwerk, zoals sterretjes, dit jaar op te nemen in het verbod om de politie gemakkelijker te maken, zegt woordvoerder Ruud Verkuijlen tegen Nu.nl in een interview.

“De situatie op straat zou rustiger zijn”, zei Verkuijlen, “want het zou duidelijk zijn dat al het vuurwerk illegaal is.”

Minister van Justitie, Ferd Grapperhaus had Kamerleden eerder ingelicht dat het gebruik van F1-vuurwerk, de lichtste categorie, “niet beperkt kan worden in EU-lidstaten omdat de veiligheidsrisico’s laag zijn”.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Fatale haaienaanval in Franse deel Sint-Maarten

Coronagevallen blijven stijgen : Komen er nieuwe maatregelen?