in

Vrouw van de Noorse miljardair gekidnapt

De politie van Noorwegen zei woensdag dat de vermiste vrouw van een van de rijkste mannen van Noorwegen is ontvoerd en dat haar vermoedelijke ontvoerders een losgeld hebben geëist.

Hoofdonderzoeker Tommy Broeske zei dat de 68-jarige Anne-Elisabeth Falkevik Hagen is vermist sinds 31 oktober. Haar echtgenoot Tom Hagen, een media-verlegen vastgoedinvesteerder en eigenaar van elektriciteitsvoorzieningen, staat op nummer 172 op een lijst van de 400 meest rijke mensen in het land, gepubliceerd door het financiële tijdschrift Kapital van Noorwegen. Zijn fortuin in 2018 bedroeg bijna 1,7 miljard kronen (2 miljard dollar), volgens het Noorse persbureau NTB.

De politie heeft een kort brief gevonden in het huis van het echtpaar, ten oosten van Oslo, waar zij “een nogal anonieme levensstijl” leefden. De Noorse omroep NRK meldt dat er in de korte brief staat geschreven wat er met haar zou gebeuren als het gevraagde losgeld niet wordt betaald in de crypto valuta, Monero.

De politie gaf geen cijfer voor het bedrag van het losgeld, maar de Noorse VG-krant meldde dat het 9 miljoen euro is geweest.

De krant meldde dat de brief zei dat Falkevik Hagen zou worden gedood als de politie erbij betrokken wordt. Broeske weigerde commentaar te geven anders dan te zeggen “de bedreigingen (in de brief) waren van een zeer ernstig karakter.”

“De reden voor ons om nu deze zaak bekend te maken, is dat ondanks een uitgebreid onderzoek, we meer informatie nodig hebben.” vertelde Broeske tijdens een persconferentie.

Hij zei dat de politie tot nu toe geen verdachten op het oog heeft, “De politie is al een aantal weken “op de zaak”. Dat is alles wat ik kan zeggen.” voegde hij eraan toe. De politie heeft geen indicatie of Falkevik Hagen dood of levend is.

“De achterblijvers hebben ervoor gekozen digitaal te communiceren en we hebben geen ander soort contact gehad.” aldus Broeske. De politie heeft de familie aangedrongen om geen losgeld te betalen.

Svein Holden, advocaat van Hagen, vertelde verslaggevers dat de ontvoering “een wrede en onmenselijke daad” was. “Het is veeleisend en uitputtend om in een dergelijke situatie te zijn gedurende een lange periode,” zei hij.

Volgens de politie is ze verdwenen uit het huis van het echtpaar, zo’n 50 kilometer van de Zweedse grens. Broeske zei dat ze met Europol en Interpol aan de zaak werkten.

Minister van Justitie, Tor Mikkel Wara, vertelde NTB dat hij “direct nadat het gebeurde was geïnformeerd over haar verdwijning.”

©NieuwsOn

Foto : BBC News YouTube screenshot

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Ravage na zware explosie bij bakkerij in centrum Parijs

Bekir E. loofde zelfs een beloning uit voor iedereen die Humeyra (16) zag