in

Vrouw solliciteert meerdere malen als arts met valse diploma’s en wordt twee keer aangenomen

Volgens het AD hebben zorgaanbieders uit de eerste- en tweedelijnszorg in 2019 al een melding gedaan van het handelen van de vrouw. Na onderzoek is er uitgekomen dat ze bij haar sollicitaties onder meer een vervalst diploma Master Geneeskunde presenteerde en andere gegevens op haar curriculum vitae klopten ook niet. Mevrouw gebruikte een BIG-registratienummer dat toebehoort aan een geregistreerde arts die dezelfde achternaam en voorletter heeft als Ünal.

De Inspectie meldt dat de vrouw twee keer gebruik heeft gemaakt van een niet bestaand BIG-registratienummer, en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd is bang dat ze nogmaals zal proberen om ergens aan de slag te komen en hebben daarom besloten haar naam en een deel van het onderzoek te publiceren.

De Inspectie heeft geprobeerd om met Ünal te praten, maar de was ‘niet open en transparant’. Dit is ook de reden waarom is geconcludeerd de vrouw ‘een ernstige bedreiging kan betekenen’ voor de veiligheid van cliënten of de zorg. Er wordt ook gekeken naar ‘passende maatregelen’ tegen de vrouw.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Stijging in dagelijkse coronabesmettingen in Nederland

Nederlandse luchtvaartmaatschappijen bekritiseerd voor niet terugbetalen klanten