in

Vrouw met hoofddoek op bezoek in Uitgeest en wordt bestempeld als ‘gevaarlijk’

Stel je voor dat je op bezoek bent bij familie, want het mag eindelijk weer, en je bent zo onder de indruk van het dorp dat je een paar foto’s maakt op je telefoon (dat doen we allemaal, toch?) en je wordt meteen bestempeld als ‘iemand om voor op te passen’ door de bewoners op Facebook.

Het klinkt onwaarschijnlijk, maar niet voor een vrouw met hoofddoek die vorige week haar familie kwam opzoeken in Uitgeest. Zij is door ongeruste dorpsbewoners op beeld vastgelegd, terwijl zij foto’s maakte van de dorp en het mooie uitzicht. De bewoners waren daar natuurlijk van op de hoogte en hebben haar ook niet even aangesproken, maar meteen bestempeld als ‘een gevaar’ en deelden haar foto’s op Facebook als waarschuwing.

Burgemeester van Uitgeest, Gerrit Goedhart, was erg geschrokken van het voorval, “U kunt zich vast voorstellen hoe geïntimideerd en gediscrimineerd je je voelt als je nietsvermoedend foto’s staat te maken, omdat je het schilderachtige Uitgeest zo mooi vindt en vervolgens de vreselijkste termen over je heen krijgt.” zo zegt de burgemeester op Facebook.

Hij wilde het ook niet daarbij laten en besloot de de vrouw uit te nodigen voor een gesprek, waar hij haar ook meteen namens de gemeente excuses aan heeft geboden. Hij kan nog steeds geloven dat iemand zo kan worden veroordeeld, “Mijn oproep aan iedereen is, laten we met elkaar open en vriendelijk zijn. Het is heel goed dat bewoners alert zijn, maar spreek iemand aan of bel de politie als je het niet vertrouwt. Maar ga niet op internet voor eigen rechter spelen op basis van achterdocht en wantrouwen.”

De burgemeester gelooft nog steeds dat Uitgeest een gastvrij en wereldwijs dorp is waar geen plek is voor discriminatie en pesterijen.

©NieuwsOn
Foto : Facebook Gemeente Uitgeest

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

British Airways klaagt Britse regering aan wegens quarantainevoorschriften

De Nederlandse economie krimpt dit jaar met bijna 6%