in

Vrouw in Frankrijk aangevallen op straat voor ‘dragen van een rok’

De 22-jarige student, geïdentificeerd als Elisabeth, zei dat ze in haar gezicht werd geslagen “door drie personen die klaagden dat ik een rok droeg”.
De regering heeft deze incident als, “zeer ernstig, en onaanvaardbaar” bestempeld.

In een interview met, France Bleu Alsace-radio, zei Elisabeth dat ze naar huis liep toen één van de drie mannen riep, “Kijk eens naar die hoer in een rok.”

Twee van de drie mannen hielden haar vast, terwijl de derde haar in haar gezicht sloeg en haar met een blauw oog achterliet, vertelt ze tijdens het radioprogramma. De mannen zijn daarna meteen gevlucht.

Elisabeth vertelde dat er, meer dan een dozijn mensen getuige waren van het incident, “maar niemand kwam tussenbeide.”

Woensdag bezocht junior minister van Binnenlandse Zaken, Marlene Schiappa, die verantwoordelijk is voor burgerschap en voorheen verantwoordelijk was voor gelijkheidskwesties, de oostelijke stad om de veiligheid van vrouwen in het openbaar, te bespreken.

Ze vertelt, France Bleu Alsace, dat “de rok niet verantwoordelijk is voor de aanval en de vrouw nog minder”.

“Een vrouw wordt nooit geslagen omdat ze een rok draagt. Een vrouw wordt geslagen omdat er mensen zijn die vrouwonvriendelijk, seksistisch en gewelddadig zijn.” aldus Schiappa, “Als je een student bent en je moet nadenken over de outfit die je wil dragen, en de boodschap die het uitzendt, is dat een overweldigende mentale belasting.”

Ze drong er ook bij mensen op aan om de politie te bellen als ze getuige waren van enige vorm van intimidatie op straat, tegen vrouwen in de openbare ruimte.

Op donderdag meldde France Bleu Alsace, dat woensdag nog twee vrouwen waren aangevallen in een andere oostelijke stad, Mulhouse, nadat een man aan één van hen had gezegd dat haar rok “te kort” was.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Rechter Duitsland noemt oproep tot gebed “Godsdienstvrijheid”

Coronabesmettingen stijgen vierde dag op een rij : 2552 nieuwe besmet, 16 doden